Babavárás APA szemmel

babavárás apa szemmel

Babavárás APA szemmel

Méltatlanul keveset beszélünk arról, hogy egy baba érkezésével nemcsak egy anya, de egy apa is születik. A férfiakat legalább annyi kétség és kérdés gyötri az új jövevénnyel kapcsolatban, mint a nőket, csak ők valahogy a háttérbe szorulnak.

A terhesség alatt…

…tele voltam energiával.  A várandósság lehetőséget adott arra is, hogy a legkülönfélébb szerepekben kipróbáljam magam, úgy, mint pszichológus, masszőr, sofőr, esetleg amatőr szülész-nőgyógyász. Aki eddig távol tartotta magát a háztartási teendők színes világától, most jobb, ha elkezd ismerkedni vele, a baba születése után ugyanis jó eséllyel itt lehetősége nyílik bizonyítani a sokoldalúságát J

A szülés közben…

…nagyon ideges voltam. Olyan gyorsan még soha nem tettem meg a házunk és a kórház közötti utat, mint aznap. Előre megbeszéltük, hogy benn leszek a szülésnél, és ma sem döntenék másként. De látni a szenvedést, az erősödő fájdalmat nem volt könnyű…  szerettem volna segíteni, de nem tudtam, és ez a tehetetlenség nyomasztó érzés volt.

Amikor először a kezembe adták a gyereket…

…az jobb volt, mint életem összes karácsonyi és születésnapi ajándéka és az élet minden addigi boldogsága együtt. Egyszer csak a kezemben volt a……… a csoda. Hihetetlenül picike volt, törékeny és mégis tökéletes. Kicsit nyekergett, de amikor becézni kezdtem, azonnal elhallgatott. Abban a percben olyan mélységes érzelmek öntöttek el, amit korábban még soha nem éreztem.

Mióta apa lettem…

…megváltozott a prioritásrendszerem, a napi rutinom, ha úgy vesszük, minden a feje tetejére állt. De ez jófajta változás. Igaz sokszor lemondással, fáradtsággal jár, hazudnék, ha azt mondanám, hogy picit sem hiányzik a régi életünk, de cserébe végtelen örömöt ad. Mindenkinek ajánlom!

 

Ajánlok egy terméket, amivel napközben a munkahelyről is bekukkanthatsz a gyerekszobába, én nagyon szeretem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük