Csinianya interjú

beauty mommy csomag

A trendi és egészségmegőrző kismamadivat | Csinianya interjú

Több szempontból is kikérdeztem Barta Tündét, a Csinianya alapítóját munkájáról. Ma már tényleg egyre több minden érhető el a mai világban és azon belül is az anyalétet egyre több eszköz segíti, könnyíti meg, többek közt ilyenek Tünde egyedi terméke is. Mindemellett, ahogy tapasztalatával kismamáknak és szoptatós anyukáknak segíthet, úgy soraival kezdő anyavállalkozóknak is, hisz pontosan tudja, milyen akadályok elé néz egy kisgyerekes anyuka, amikor saját birodalmát kezdi építgetni a megszokott, sőt napjainkban elvárt szerepek mellett. 

 

Hogyan lettél vállalkozó?

Két dolognak köszönhetem főképp, hogy vállalkozó lettem, az egyik a férjem, aki bár nem vállalkozó (pénzügyi területen dolgozik), de remek érzéke van hozzá és nagyon jó piaci meglátásai, Ő a főtanácsadóm ?

A másik pedig a fiam Zalán, aki az első termékem ötletét adta ? Meglepő, de a vállalkozói létem nem “Csinianyaként” kezdődött, ez csak a második állomás ?

Honnan indultál el?

Vidéki lány vagyok, nagyon keletről, Kisvárdán születtem, a munkám és a férjem hozott Budapestre, ahol egy multinacionális cégnél dolgoztam pénzügyi, treasury területen.

Imádtam a munkám, nagyon jó társaságban voltam, nagyon fontos része az életemnek, viszont amikor az első gyerekemet vártam, már akkor azon gondolkoztam, hogy belekezdek valami egyéni vállalkozásba, valami otthonról végezhetőbe. A termékötlet nagyon gyorsan megszületett, ugyanis a kisfiam annyira hasfájós volt, hogy a világ összes csodáját alkalmaztam nála, de csak egyetlen dolog vált be, ami akkor még nem volt kapható Magyarországon, ez volt a BabyCalm csepp!

Mivel teljesen beleástam magam a csecsemőkori hasfájás témakörbe, mindent tudtam róla, és azt is hányan szenvednek ugyanettől a problémától, így nem volt kérdés, hogy ez lesz az én célkitűzésem: forgalomba helyeztetem ezt a csodacseppet Magyarországon, amely segíteni fog oly sok babának és sikertermék lehet.

Nos, a valóság ettől picit árnyaltabb volt, már maga az engedélyeztetés sem volt egyszerű, 9 hónapba tellett, a bababoltokban nagyon sikeres lett, viszont a patikai forgalomnál teljesen elakadtam – nem tudtam megküzdeni a gyógyszergyártók termékeivel. Kiemelném, hogy a BabyCalm csepp teljesen természetes! Nagyon sok időm, pénzem, energiám ráment, de el kellett engednem, a termék forgalmazási jogát megvette egy patika-és orvoslátogatói cég, akiknek biztosan nagyobb sikert fog hozni. Időben ekkor már a második picire készültem, és itt jött elő a Csinianya gondolata ?

Csinianya BOX anyuka kezében

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy küldetésedként szeretnéd segíteni a kismamákat a termékeitekkel?

Ahogyan azt mindig hangsúlyozom, a termékötleteket mindig saját tapasztalatból veszem. A második várandósságomat nehezebben viseltem, sok problémám volt, nem volt egy egyszerű és könnyed időszak. Ekkor mélyedtem bele a kérdésbe, mivel tudjuk segíteni, megőrizni a kismamák egészségét, szépségét, lelki egyensúlyát témakörbe.

Sok olyan hasznos dolgot találtam, amiről nem is hallottam első gyerekemnél és a vásárokon, kiállításokon, amikre járok azt tapasztalom, hogy az első gyerekes kismamák szintén ebben a cipőben járnak, nem jut el hozzájuk elegendő információ, hogy milyen hasznos termékekkel segíthetnek akár egy hátfájáson, akár a nehéz éjszakákon, akár a szülés utáni has visszahúzódásán.

Azért is szeretem ezeket a vásárokat, kiállításokat, mert rengeteg kérdéssel jönnek a várandós anyukák, és próbálok nekik segíteni, akár más témakörben is, nemcsak a saját termékeimmel kapcsolatosan ? Hiszen egyre több olyan újdonság van a piacon, amely fantasztikus segítség lehet a valljuk be, nem könnyű szülés utáni napokban!

 

Melyik a legnépszerűbb Csinianya terméketek? Milyen a szerkezete?

Jelenleg 3 saját termékem van BeautyMommy márkanév alatt: kismama pocaktartó, kismama párna, és szülés utáni haspántok. Ezeket mind saját magam is használtam, és ez alapján érték el a jelenlegi formájukat.

Szülés utáni haspántokból nekem van a legnagyobb választékom, de szükség is van rá, hisz minden kismama más és más, különböző igényekkel, alkattal. A termékeimet egy gyógyaszati segédeszközöket gyártó cég készíti, kivéve az Original haspántunkat, és a kismama párnát, mert azokat már nagy örömömre mi magunk készítjük családi vállalkozásunk keretein belül, így tudunk nagyobb választékot biztosítani, akár méretből, akár színből, vagy párnatöltetből.

Az idei év újdonsága a CsinianyaBox, mely pillanatnyilag egyedülálló a piacon, ugyanis ez egy olyan ajándékdoboz, amelyben kizárólag szuper kismama termékek vannak, mert Ők az én szívügyeim:)

Próbálom mindenhol azt a mottót hirdetni, hogy próbáljanak figyelni magukra is, hiszen a Ők lesznek a bázis, nekik kell rendben lenniük egészségileg, lelkileg, hogy a baba és a család is rendben legyen ?

De kár, hogy nem volt CsinianyaBox, amikor én voltam kismama! ? Egyébként mára már hány anyuka, kismama köszönheti a könnyebbséget, amit a termékeitek adnak?

Termékeim a webshopon kívül elérhetőek a nagyobb bababoltokban Budapesten és vidéken is, sőt van szlovákiai partnerem is. Ennek köszönhetően több ezer kismama életében voltunk már jelen, és segítettük termékeinkkel a várandósság időszakát vagy a szülés utáni heteket. Annyira jó érzés, amikor személyesen köszönik meg, pl. egy várandós nap alkalmával, hogy bizony számukra mekkora segítség volt a termékem, és milyen boldog, hogy rátalált.

pocak csomag kismamáknak

Országszerte hány helyen kaphatóak a termékeitek?

Budapesten 14 üzletben forgalmazzák, országosan pedig kb. 20 baba- vagy kismamaüzletben. Külföldön 2 helyen.

Hogyan éled meg a vállalkozást anyaként?

Ez a legnehezebb része. Vagyis már sokat javítottam az időbeosztásomon és az életvitelemen, de azért ez tényleg nehéz. Bizonyára azoknak az anyáknak sem könnyű, akik napi 8 órában dolgoznak és aztán mennek haza a családjukhoz, minden tiszteletem az anyáké, bármit is dolgozzanak, vagy akár ne dolgozzanak ?

Megmondom őszintén egy vállalkozást beindítani, felépíteni, szinten tartani, és összefogni körülbelül százféle különböző fonalat….nos nem sokat aludtam az elmúlt években. De semmit sem csinálnék másképp, és nem is tudnám már elképzelni az életem enélkül.

 

Két kisfiam van, és szerintem én igazi fiús anya vagyok ? Kívülről higgadtnak tűnök, na de belül….hogy már mi mindenen át kellett mennem ezzel a két gyönggyel ? Óriási figurák! Ők az elsők, ez mindig így volt/van/lesz. Az alvás rovására ment a vállalkozásépítés. Mostanra viszont a nagyfiam iskolás, a kisfiam ovis, így napközben mehet a munka és délután 3-tól másnap reggel 8-ig ANYA vagyok.

Mit üzensz azoknak, akik vágynak a vállalkozólétre, de kicsit demotiváltabbak a céljaik elérésében és úgy gondolják, anyaként már nem biztos, hogy tudnának menedzselni egy vállalkozást is?

Először is kell egy társ. Konkrétan egy támaszra gondolok, akivel bármit át tudsz beszélni, és jó meglátásai vannak, mert egyedül ezt nagyon nehéz. A vállalkozó létem, legalábbis számomra nagyon sok “agyalást” jelent. De ha ezeket a gondolatokat van kivel megbeszélni, akkor egy félnapos agyalást lehet, hogy 15 perc alatt el tudsz intézni ?

Számomra az, hogy anyaként vállalkozó lehetek, óriási szabadságot jelent és ezt nagyon értékelem. Javaslom egy olyan időszakban elkezdeni a vállalkozást, amikor kvázi a legtöbb időd van rá, vagy nem kell kockázatot vállalnod, lásd engem amikor kismamaként, vagy akár a 2 gyerek között kezdtem el elindítani a Csinianyát.

 

Az interjút készítette: Szőke KlaudiaAnyabázis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük