Pocakot tart-e a pocaktartó?

kismama pocaktartó

A mai várandós anyukák rendkívül szerencsések, ugyanis létezik egy kiváló segédeszköz, melyet kifejezetten kismamák részére fejlesztettek ki. Ez pedig a kismama pocaktartó, hastartó öv. Ez az eddigi leghatékonyabb segítség a hát- és derékfájás enyhítésére.

A várandós pocak napról-napra kerekedik, növekszik. Előfordul, hogy már kényelmetlenné, nehézkessé válik a mozgás ezzel az új súllyal. A derék- és hátfájás gyakori panasz a kismamák körében. Oka, hogy a hasizmod már nem képes tartani az egyre növekvő pocakod, ezért a gerincoszlopod megtartásához a hátizmaid igénybevételére is szükség van. A hátad, gerinced, derekad folyamatos terhelés alatt áll, így nem is csoda, hogy idővel szinte mindenkinél jelentkezik kinél enyhébb, kinél erőteljesebb fájdalom.

Ezen fájdalom enyhítésére ajánlják a pocaktartót, melyet a nevéből eredően néha félreértelmeznek, és arra asszociálnak, hogy a pocaktartó a pocak tartásában, ‘cipelésében’ lehet segítség.

De a pocaktartó fő funkciója nem ez!

Hanem az, hogy a viselésével arra ösztönzi a kismamát, hogy egyenesen tartsa magát. Ne dőljön előre a pocak irányába, kvázi a helyes testtartást segíti elő. A helyes testtartás, és a tökéletes súlyeloszlás kíméli a gerincet, így csökken az eddigi hát-, derékfájás. Tehát a pocaktartót nevezhetnénk inkább tartásjavító eszköznek 🙂 ez ugyanis a fő feladata, mindemellett természetesen alátámasztja a pocakot is, de a hátfájásunk nem attól fog csillapodni.

Pocaktartóval könnyedebb, fittebb a mozgás a várandósság időszaka alatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük