5+1 TÉMAKÖR KISMAMÁKNAK

csinianya 5

A babavárás időszakában elsősorban Önmagunkra és kisbabánkra kell vigyázni, hiszen magzatunk teljes kiszolgáltatottságban van szívünk alatt. Olyan érzelmeken megy keresztül, amin mi! Ha nincs egyben testünk, lelkünk, nem vagyunk kiegyensúlyozottak, magzatunk sem lesz az. Tehát legyünk fantasztikus kismamák!

Ha tudatosan, rendszerben éljük életünket, nyugodt, kiegyensúlyozottan fejlődik kisbabánk is.

 

Étkezés –  nem minden táplál, amit megeszünk

A fejlődéséhez szükséges tápanyagot mindenképp megkapja tőlünk, de azt nekünk folyamatosan pótolni kell! Tudnunk kell, mit ehetünk, mit ihatunk, melyek a kerülendő, esetleg tiltott ételek, italok.

Az étkezéseinkben sokkal több odafigyelésre lesz szükségünk, mint eddig.

 

Rostokkal a kényelemért

Nemcsak a vitaminok nyomelemek miatt szükséges a több figyelem, hanem a rostok miatt, amelyek segítenek megelőzni az úgynevezett „kismama székrekedést”.

 

Rendszeres mozgás titkai

A  rostok mellett segít a megelőzésben a  rendszeres mozgás is. Nem mindegy milyen mozgást végzünk és az sem, hogy mennyit! A friss levegő manapság nem azt jelenti, amit régen! Főleg a nagyvárosokban nem. Tehát a friss levegőn való sétáláskor gondoljunk arra, hogy HOL! sétálunk. Az autók kipufogógázzal teli utcákat, főutcákat kerüljük.  Ha nincs módunk erre, mert se égen se földön nincs „tiszta levegő” a környéken, akkor azt a napszakot válasszuk, amikor nincs csúcsforgalom. Nem nagyon kellenek a nehézfémek ( ilyenkor  pláne nem) a szervezetünknek.

 

A víz ereje

Nem mindegy a bevitt folyadék mennyisége és főleg minősége sem.  Igyunk vizet és kerüljük azt a sok adalékanyaggal telített, cukros, szénsavas valamiket.

 

Egészséges szokások

Babaváráskor lehet, hogy többször van „újratervezés” , lehet, hogy egy-két rossz szokásunkról is le kell mondanunk és egészségesebb szokásokat felvennünk,  de tudjuk, hogy érdemes. Más az állapotunk, másként kell élnünk! De ez a más, ez sokkal egészségesebb, sokkal fittebb, sokkal jobban értünk van, lesz, mint a megszokott!

 

+ 1 témakört nem említettem még, ami miatt IS érdemes  az egészséges életmódot követnünk. Ez a nőiességünkhöz tartozik. Nők vagyunk, leszünk mindörökre, fontos, hogy testünk megőrizze rugalmasságát, bőrünk simaságát, női szépségét.  Ne engedjük, hogy kialakulhassanak az ún. striák, a terhességi csíkok.  A kialakulásukat könnyebb megelőzni, mint később azt eltüntetni. Folyadék, folyadék, mozgás, zöldség, gyümölcs, egészséges életmód… és persze a masszírozás. Ez utóbbi akkor lesz kisbabádnál nagyon aktuális, ha megszületik!! ☺ Babamasszázst nemcsak imádni fogja kisbabád, de sok-sok egyebet is nyújt majd ez neki, nektek! ☺

Ha magunkra és magzatunkra tudunk figyelni, életünk legcsodásabb időszakában, tudatosan, felelősséggel, most még nem is sejtjük mi mindent nyerünk vele!

Ha szeretnéd a részleteket megtudni, hogy mi mindent gyűjtöttünk Neked össze a témakörön belül, az egészséges ételektől kezdve, a vitaminokon át, a terhes torna videókig,  akkor  mindent megtalálsz az 5+1 témakörben.

 

Kellemes, boldog babavárást kíván Nektek Sangita!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük